Citroencake

7 70 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gr fijne basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1,5 dl zure room
  • zeste van 1 grote citroen
  • 4 el vers citroensap
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • voor de siroop :
  • 4 el poedersuiker
  • 3 el vers citroensap
  1. Vet een springvorm ( 20 cm doorsnede ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  2. Zeef de bloem boven een grote mengkom en roer de suiker erdoor .
  3. Meng in een andere kom de eieren , de zure room , het citroensap , de zeste en de olie , voeg dit bij de droge ingredi├źnten en meng goed dooreen .
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de cake een 50 tal min in een voorverwarmde oven op 180┬░C tot hij mooi gerezen is en goudbruin ziet .
  5. Roer voor de siroop de poedersuiker en het citroensap in een steelpannetje door elkaar , verwarm op een zacht vuur tot het begint te borrelen en een stroperig wordt .
  6. Prik gaatjes in de bovenkant van de cake zodra de cake uit de oven is dan bestrijk je de cake met de siroop , laat afkoelen in de vorm .
  7. Eet smakelijk :)
troubs