citroencake met gekonfijte sinaasappel en marachinokersen

0 150 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram zachte boter
  • 250 gram suiker
  • 250 zelfrijzende bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 soeplepel marachinokersen
  • 2 soeplepels gekonfijte sinaasappel
  • zeste van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  1. meng de suiker en de eieren tot een gladde massa
  2. voeg er de boter aan toe en goed mengen
  3. daarna de bloem toevoegen en goed mengen
  4. dan er de zeste en citroensap aan toe voegen
  5. de gekonfijte sinaasappel en marachinokersen toevoegen
  6. bakken op 160° gedurende 1 uur
  7. een saté prikker insteken en als die zuiver is dan is de cake klaar
  8. meng citroensap en bloemsuiker tot een gladde massa
  9. giet over de afgekoelde cake en laar opstijven
pvs
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht