Citroen-yoghurttaartje met appel

8 60 1 5
Aantal personen:
  • boter en bloem voor in vetten van de vorm
  • 850 gr appels
  • 1 citroen rasp ervan + 6 el citroensap
  • 150 gr zachte boter
  • 200 gr suiker + 1 mespunt zout
  • 2 eieren middelgroot
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • gezeefde bakpoeder
  • 150 gr volle yoghurt
  • 2 el (riet) suiker
  • poedersuiker om te bestuiven
  1. Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt.
  2. . Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!
  3. Hulpmiddelen
  4. Springvorm 26 cm doorsnede
  5. mixer of keukenmachine
  6. Voorbereiding
  7. Springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
  8. Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
  9. Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.
  10. Bereidingswijze
  11. Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden) Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen. Eieren één voor één erdoor roeren.
  12. Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.
  13. Deeg in de springvorm verdelen.
  14. Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.
  15. Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.
  16. Serveertips
  17. Lekker bij koffie en thee.
Love to Cook