Citroen Taart

27 30 3 5
Aantal personen:
  • 250 g suiker
  • 250 g koude Solo in blokje
  • 100 g gesmolten Solo
  • 3,2 g gelatine
  • gedrogde bonen
  • 3 eieren
  • 5 eierdooiers
  • 3 citroenen
  • gesmolten chocolade
  • 1 vel kruimeldeeg
  1. Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. Haal het overtollige deeg weg. Bedek met een vel bakpapier en vul met droge bonen, zodat het deeg niet teveel rijst. Bak 12 minuten in een oven van 180°C.
  2. Laat de gelatine weken in koud water. Breng 125 gr suiker en het sap en zeste van 3 citroenen aan de kook. Doe 125 gr suiker in een kom en voeg 3 volledige eieren en 5 eierdooiers toe. Klop goed los.
  3. Als het citroensap kookt, haal van het vuur en zeef boven het eier-suikermengsel en meng. Doe het eier-citroenmengsel terug in de kookpot en laat al roerend garen. Haal van het vuur en voeg de gelatine en gesmolten boter toe. Koel de pot met citroencrème af in ijswater. Meng ondertussen blokjes koude boter onder de crème. Zo gaat ze mooi glanzen.
  4. Haal het bakpapier met bonen uit de taartvorm en laat nog 3 minuten extra krokant in de oven worden. Doe de citroencrème in de vorm en strijk mooi glad. Werk af met gesmolten chocolade.
sofie.pink