Ciabatta met vegapaté en zoetzure tomaatjes

3 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 blik kikkererwten 400 gr
  • 2 el walnoten fijngehakt
  • 2 eieren hardgekookt en gepeld
  • 1 bosje bosui in fijne ringetjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • 1 el mierikswortel (potje)
  • snufje kerrie
  • 125 gr Hüttekäse
  • 1 el peterselie
  1. Bij een broodje zonder vlees of vis kom je al gauw uit bij een broodje kaas. Wat als je daar niet zo van houdt, of wel eens wat anders wilt? Dan probeer je deze vegetarische paté. De basis is van gepureerde kikkererwten, net als bij falafel. Daardoorheen gaat een mix van noten, eieren en groente, en voor wat extra proteïne wat supergezonde Hüttenkäse. En ook de zoetzure tomaatjes maak je zelf. Kind kan de was doen!
  2. Voor de tomaatjes:
  3. 1 bakje cherry-tomaatjes, gehalveerd
  4. 2 el witte wijnazijn
  5. 1 el gembersiroop
  6. 4 ciabatta’s
  7. paar blaadjes sla
  8. Bereiding
  9. Verwarm voor de tomaatjes de azijn met de gembersiroop. Haal van het vuur, voeg de tomaatjes toe laat 20 minuten marineren.
  10. Pureer voor de paté de kikkererwten in de keukenmachine. Duw de gekookte eieren door een zeef. Meng in een kom alle ingrediënten voor de paté. Breng op smaak. Laat even opstijven in de koelkast.
  11. Beleg de broodjes met sla, schep daarop de paté en daarop wat uitgelekte zoetzure tomaatjes.
Love to Cook