Christers oesters

27 35 Hoge moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 holle oesters
  • 1 rode biet
  • 1 eetlepel fijngesneden sinaasappelschil
  • 1 scheutje sherryazijn
  • zwarte peper
  • 4 kleine verse ansjovisfilets
  • limoensap
  • zeezout
  • 100 g bloemkoolroosjes
  • melk
  • 1 eetlepel appelblokjes
  • 1 eetlepel knolselderblokjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels champagneazijn
  1. Schil de rode biet en snijd 4 flinterdunne plakjes uit het dikste stuk.
  2. Marineer de plakjes met de sherryazijn, de zeste van sinaasappel en zwarte peper.
  3. Marineer de ansjovisfilets een uur in wat limoensap met zeezout.
  4. Kook de bloemkool een half uur in melk.
  5. Pureer tot een fijne mousseline en breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de appel en knolselder met de champagneazijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.
  7. Open de oesters en snijd het vlees los.
  8. Leg telkens een oester met een ansjovisfilet op een plak rode biet en rol op tot een soort cannelloni.
  9. Schik terug in de oesterschelp en werk af met wat bloemkoolpuree, de appelsalade en een blaadje bloedzuring.
Solo