Chow Mein Speciaal

2 0 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 1 theelepel gehakte verse gember
  • 1 gehakte rode peper
  • 75 gram lap cheong afgespoeld en in plakjes
  • 1 kipfilet (fijne sneden)
  • 16 rauwe tijgergarnalen
  • 100 gram sperziebonen
  • 200 gram sojascheuten
  • 20 bieslookpijpjes (in 3 gesneden)
  • 450 gram eimie (gaargekookt in water en zout)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper
  • zout
  • 2 lenteuitjes
  • 1 eetlepel korianderblaadjes
  1. Kook de mie en water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak er de knoflook, gember en chilipeper in.
  3. Schep er de lap cheong (of alternatief); kipfilet, garnalen en sperziebonen door.
  4. Roerbak nog ongeveer 2 minuten op een hoog vuur of tot de kip en de garnalen gaar zijn. Schep het mengsel in een kom en zet weg.
  5. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok. Doe er vervolgens de sojascheuten, en bieslookpijpjes in en roerbak beide 1 tot 2 minuten.
  6. Schep er de mie door en breng het geheel op smaak met sojasaus, oestersaus en wat peper en zout.
  7. Voeg het garnalenmengsel toe. Laat alles doorverwarmen en voeg de sesamolie toe.
  8. Garneer met de lenteuitjes en de verse korianderblaadjes.
Pascal Claessens
Meer inspiratie

ThaisPastaHoofdgerecht