Chorizo met wortelen en zoete pepers

30 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 bosje jonge wortelen
  • 20 cl sinaasappelsap
  • 1 l kipbouillon
  • 4 sjalotjes
  • 10 cl witte wijn
  • knoflook
  • 4 Iberico-chorizoworstjes om te bakken
  • 750 g aardappelen
  • 2 zoete pepers
  • 100 g manchegokaas (Spaanse schapenkaas)
  • 1 el Solo
  1. Schraap de worteltjes en kook ze kort in de kipbouillon en het sinaasappelsap. Snipper de sjalotjes fijn en snijd de chorizoworstjes in plakjes. Snijd de aardappelen in plakjes. De zoete pepers laat je in hun geheel.
  2. Verwarm de oven voor op 180-200°C. Doe alle ingrediënten in een bakblik. Meng alles goed en laat 15-20 minuten bakken in de oven. Roer halverwege de baktijd alles nog eens goed om. Rasp er net voor het serveren de manchego over en werk af met versgemalen peper.
Solo