Chocotoff Appeltaart met Pecannoten

21 50 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 120 gr basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 kg goudrenetten
  • 75 gr rozijnen
  • 200 gr roomboter
  • 2-3 tl kaneel
  • 1 ei
  • 1 handje pecannoten
  • 15 chocotoffs gehalveerd
  • 1 beetje citroensap
  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterd en de vanillesuiker , zout en de roomboter en maak hier een mooi deeg van.Kneed op het laatst 3/4 van een losgeklopt ei door het geheel en laat het deeg 3 uur rusten in huishoudfolie in de koelkast.
  2. Schil ondertussen de appels en snijd deze in mooie blokjes of partjes. Meng de appels , kaneel en rozijnen en een klein scheutje citroensap.
  3. Rol het deeg uit en snijd hieruit je bodem en de zijkant.
  4. Bewaar genoeg deeg voor het afdekken van de appeltaart.
  5. Zet de oven aan op 180 graden.
  6. Doe de vulling in de springvorm en voeg nu de grofgesneden pecannoten en de gehalveerde Chokotoff 's toe.
  7. De Chokotoff 's zullen in de oven door je appelvulling smelten.
  8. Vanuit het deeg dat je over hebt snijd je de repen voor de bovenkant van de taart.
  9. Smeer deze repen in met wat je over hebt van het losgeklopte ei en zet de taart in de oven , ongeveer 50 minuten
Love to Cook