Chocomuffins met pinda's

12 35 0 5
Aantal personen:
  • 60 gr ongezouten pinda's
  • 125 gr boter
  • 125 gr suiker
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 6 el melk
  • 1 tl cacaopoeder
  1. - hak de helft van de pinda's fijn
  2. - roer de boter en 125 gr suiker tot een crème
  3. - klop de eieren apart van elkaar tot een crème
  4. - meng de bloem en het bakpoeder
  5. - meng de bloem om en om met 5 el melk kort door de crème
  6. - halveer het deeg, meng door 1 helft de fijngehakte pinda's en door de andere de cacao en 1 el melk
  7. - verdeel eerst het lichte deeg, dan het donkere deeg over de vormpjes, bestrooi de muffins met de rest van de pinda's
  8. - bak de muffins ca 20 min in een voorverwarmde oven van 175°C
  9. De muffins zijn prima in te vriezen.
Lydievr