Chocomousse

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr pure chocolade
  • 2 hele eieren
  • 3 eiwitten
  • 500 ml room 40 %
  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. doe in een grote kom de 2 hele eieren. Splits de 3 eieren in wit, de dooier mag samen met de 2 hele eieren.
  3. klop het eiwit heel stijf (mag niet meer zweten !) - zet koel weg in frigo
  4. klop de room stijf - zet koel weg in frigo
  5. neem de gesmolten chocolade van het vuur en klop met een klopper de hele eieren en de dooiers tot een homogene massa.
  6. De chocolade is ondertussen afgekoeld tot ongeveer lichaamstemperatuur. Doe de chocolade bij het eiermengsel en roer goed glad. Blijf roeren tot hij verder afkoelt.
  7. Men de helft van de room er onder zonder echt te kloppen, daarna de tweede helft van de room. Als laaste het stijfgeklopt eiwit toevoegen.
  8. Je dan de mousse laten afkoelen in de grote kom en er dan quenelles van scheppen (= met twee soeplepels) of je kan mooie glazen of kommetjes vullen en laten afkoelen.
  9. Je kan de chocomousse versieren met chocoladeschilfers, een toefje room of een blaadje munt.
  10. Je kan fondant chocolade gebruiken of melkchocolade of een mengeling half/half
Martine ouderi