Chocolate frosted brownies

4 45 5 5
Aantal personen:
  • 75 gram zelfrijzende bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 snuifje zout
  • 50 gram boter
  • 175 gram bruine suiker (kindjessuiker)
  • 1 eetlepel water
  • 100 gram pure chocolade
  • 1/2 theelepel vanille essence
  • 2 eieren
  • 25 gram gehakte walnoten
  • 100 gram pure chocolade voor het glazuur
  • 150 mililiter zure room voor het glazuur
  1. Recept voor ongeveer 12 brownies:
  2. Verwarm de oven op 160°. Bedek een vierkant bakblik van ong. 20 cm met vetvrij papier of aluminiumfolie en beboter het grondig.
  3. Zeef de bloem, het cacaopoeder en het zout op een bord.
  4. Doe boter, suiker en water in een middelgrote pot roer op een zacht vuur tot de boter gesmolten is (niet koken!).
  5. Neem van het vuur en voeg er de stukjes chocolade en de vanille-essence bij,
  6. de pot moet nog warm genoeg zijn om dit te doen.
  7. Klop één voor één de eieren eronder. Voeg dan de gezeefde ingrediënten bij.
  8. Roer tot een zacht, egaal deeg. Doe er dan de gehakte walnoten bij.
  9. Giet het deeg in het beboterde bakblik. Zet in de oven en bak gedurende +/- 20 minuten.
  10. Laat de brownies afkoelen in het bakblik, verwijder dan het vetvrij papier of de aluminiumfolie.
  11. Breek de chocolade voor het glazuur in stukjes in een kom en laat smelten au bain marie.
  12. Neem van het vuur en voeg er de zure room bij. Roer tot een mooie gladde crème.
  13. Doe de glazuur op de brownies. Maak er een mooie tekening in.
  14. SMAKELIJK
Elena_vg