Chocolatchip-kaneel koekjes

3 90 0 5
Aantal personen:
  • 2 eidooiers
  • 2 el water
  • 150 gr zachte boter
  • 100 gr poedersuiker
  • 300 gr bloem (gezeefd)
  • 2.5 gr bakpoeder (gezeefd)
  • 1 mespuntje zout
  • 1.5 tl kaneel
  • 0.5 tl gemberkruiden
  • vanille aroma
  • chocolade nopjes
  • beetje ongezoete cacao
  • 100 gr witte chocolade
  • 2 el melk
  1. BENODIGDHEDEN: Kommen, weegschaal, mixer met beslaghaken, lepels, mes, zeef, vershoudfolie, bakplaat en bakpapier.
  2. DEEG: Meng de eidooiers met het water en vanille-aroma in een kom. Klop in een andere kom de zachte boter met de poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg het eiermengsel hier aan toe en meng alles goed door elkaar. Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de kruiden samen in een kom en zeef deze boven het botermengsel. Roer met de mixer nog eens alles goed onder elkaar en voeg als laatste de stukjes chocolade toe.
  3. Leg twee stukken vershoudfolie klaar. Verdeel de deeg in twee delen en rol er twee worstvormen van ongeveer 3cm dikte van. Bestuif licht met cacaopoeder en verpak ze in vershoudfolie. Leg de twee worstvormen in de ijskast en laat de deeg wat opstijven voor minimum een uur. Je kan er ongeveer 24 koekjes van maken.
  4. Warm de oven voor op 160°c. Neem de deegrollen en snijd deze in schijfjes. Ik persoonlijk kies ervoor om deze wat dikker te snijden en daarna plat te drukken in mijn handen voor lekker grote koekjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de koekjes. Plaats in de oven op 170°c voor 15 min. Als ze nog niet klaar zijn kan je telkens met enkele min verlengen tot ze goudbruin van kleur zijn.
  5. GLAZUUR: Breek de witte chocolade in stukjes en voeg 2 eetlepels melk toe. Zet in de microgolfoven en laat smelten. Houd goed in het oog zodat chocolade niet aanbrandt. Glazuur de koekjes met een strooibeweging.
  6. TIPS: Je kan variëren met de kruiden
  7. Je kan de chocolatchips vervangen door bijvoorbeeld nootjes, gedroogd fruit,… Of je kan variëren in de smaak van de chocolade (wit, praliné, puur,…)
  8. Je kan de koekjes bestrijken met een eierdooier, maar dat is niet echt nodig. Het kan een extra zijn voor een mooie schijn.
  9. In glazuur kan je ook variëren bijvoorbeeld door melkchocolade te gebruiken of de gewone klassieke glazuur (bloemsuiker met water/ citroensap)
Bumble Bie