chocoladezoenen

28 20 4 5
Aantal personen:
  • 150 g zachte boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g poedersuiker
  • 4 druppels pepermuntessence
  • 4 druppels rode voedingskleurstof
  • 4 druppels blauwe voedingskleurstof
  1. zet de oven op 180°
  2. doe de 100g boter en de basterdsuiker en een grote kom en meng het tot het licht en luchtig is met een houten lepel of een mixer
  3. zeef het cacaopoeder en het bakmeel erbij en meng alles tot een glad deeg
  4. kneed met je handen als het niet meer gaat met de mixer of de houten lepel
  5. neem bolletjes naar keuze van het deeg en rol de ze tot het een mooi bolletje is
  6. leg ze dan op een niet ingevette bakplaat
  7. druk de bolletjes met de achterkant van een vork plat en laat ze ong. tien min. in de oven
  8. maak intussen de vulling
  9. klop de overige boter het poeder en de pepermuntessesce in een klein kommetje tot een glad mengsel
  10. verdeel het papje in twee kleine kommetjes en doe er het kleurstof bij
  11. smeer dan de papjes op de koekjes en lig er nog een koekje op
  12. laat ze effe afkoelen en dan KLAAR
jlovepxD