Chocoladetruffels

67 60 4 5
Aantal personen:
  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eierdooiers
  • 2 el witte suiker
  • 225 gr pure chocolade
  • cacaopoeder
  1. (ongeveer 30 truffels)Meng in een kom boter, eidooiers en suiker. Smelt de chocolade au bain marie. Daarna 5 min laten afkoelen. Meng de chocolade met de boter, eidooiers en suiker. Klop het met de mixer tot een romig mengsel. Laat het truffelmengsel 1 1/2 uur opstijven in de koelkast.Klop nu alles met de mixer in 5 min mooi en luchtig. Strijk het mengsel uit op een bakplaat en laat het op een koele plaats 4 uur opstijven. Snij het dan in (ongeveer) 30 stukjes en rol er truffels van. Wentel ze tenslotte door gezeefde cacaopoeder.TIP: extra smaakje: voeg dan een scheutje cognac of whiskey toeSmakelijk!
Veerle Verbrug