Chocoladetruffels om je vingers bij op te eten

14 50 3 5
Aantal personen:
  • 150 gr boter op kamertemperatuur
  • 100 ml room
  • 2 el suiker
  • 250 gr chocolade cacaogehalte 72 % gesmolten
  • 300-500 gr chocolade voor het omhulsel
  • cacaopoeder
  1. Dit is echt leuk om te maken, voor de lijn is dit natuurlijk een BOM ,maar af en toe mag je anderen en jezelf natuurlijk wel eens verwennen.
  2. Meng de boter met de room en de suiker
  3. Voeg de gesmolten chocola toe.
  4. Klop alles goed en vul er een spuitzak mee
  5. Spuit truffels op vetvrij papier en laat die in de koelkast 30 minuten opstijven.
  6. Smelt voor het omhulsel de chocola al roerend au bain-marie. Vervang het hete water in de bain-marie door koud water en roer tot de chocola de juiste temperatuur heeft (melkchocola en witte chocola (30-31 graden, puur 32-33 graden C).
  7. Dompel de truffels in de chocola en rol ze door het cacaopoeder.
  8. BRRR veel te lekker... niet te vaak maken dus deze zaaaalige bruine bollekes!!
  9. P.S Drie dagen houdbaar in de koelkast.... dus je hoeft ze niet allemaal gelijk op te eten GELUKKIG!!
Love to Cook