Chocoladeterrine met snoepjes

14 85 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 500 g pure chocolade
  • 170 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 250 g walnoten (hele of in stukjes)
  • 100 g gepelde amandelen
  • 100 g rozijnen
  • veenbessen, optioneel (150 g)
  • 1 pakje snoepjes (zachte snoepjes, zoals beertjes, gommetjes, …)
  • 250 g Solo
  • 200 g koekjes
  • 1 pakje gedroogde abrikozen
  • 50 g gelatine
  1. Verwarm de Solo samen met de suiker, de vanillesuiker en de chocolade. Blijf voortdurend roeren. Voeg de opgeloste gelatine toe (volg de instructies op de verpakking).
  2. Laat lichtjes afkoelen en voeg dan alle andere ingrediënten toe, behalve de snoepjes.
  3. Leg de snoepjes in een langwerpige siliconenvorm. Je kunt ze mooi gelijk verdelen of leuke patronen maken, aan jou de keuze! Giet er vervolgens het chocoladebeslag overheen en strijk de bovenkant mooi glad. Plaats de vorm gedurende een uur in de koelkast en dien op.
Solo