Chocoladetaart

21 20 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr pure chocolade
  • 200 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 5 eieren
  • 120 gr boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  1. Smelt de chocolade samen met de boter.
  2. Klop met de mixer de eieren samen met de rietsuiker, de bloem, het zakje vanillesuiker en het snuifje zout.
  3. Schep er het chocolademengsel door en schep het deeg in een diepe taartvorm (doorsnede 22 cm) en schuif gedurende 25 min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Het hart van de taart zal dan nog smeuïg zijn. Wil je dat de chocolade nog lichtjes lopend is, dan volstaan 20 min.
  4. Tip: je kan ook mini-chocoladetaartjes maken. Schep het deeg dan in papieren cakevormpjes (1 el per vormpje) en bak ze 7 min.
kinna