chocoladetaart

16 80 5 5
Aantal personen:
  • 300 gr pure chocolade,in kleine stukjes
  • 100 gr witte chocolade
  • 200 gr boter,op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 2 bastognekoeken,verbrokkeld
  • 150 gr zelfrijzende bakmeel
  • 200 ml sinaasappelmarmelade
  • 75 ml slagroom
  1. verwarm de oven voor op 175°c.Smelt 200de pure cholade in de magnetron(begin met 1min en voeg telkens 10sec toe.)Strijk de chocolade dun uit over een vel bakpapier van 20x40cm.Laat hard worden.Smelt de witte chocolade in de magnetron.vermeng in de keukenmachine de boter en suiker.voeg de eiren,witte chocolade,koek en het gebakmeel toe.Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 50-55 min gaar.laat afkoelen.Snijd de pure chocolade met een nat,heet mes in stukken.Verwarm de marmelade 1min in de magnetron.snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de binnenkant met marmelade.Leg de bovenste helft er weer op.Verwarm de room en smelt hierin de rest van de pure chocolade.Bestrijk de zijkant van de taart met het roommengsel,laat dat wat afkoelen en plak de stukken chocolade er tegenaan.bestrooi het geheel langs boven met de versiering naar eigen keuze.
goldietje
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtHerfst