chocoladetaart

86 0 2 5
Aantal personen:
  • MATERIAAL
  • 1 grote pan
  • 3 grote kommen
  • 1 klopper
  • 1 elektrische mixer
  • 1 taartvorm (20-22 cm doorsnede)
  • 1 dunschiller of rasp
  • INGREDIENTEN
  • 1 200g bittere chocolade (60%)
  • 1 125g griessuiker
  • 1 125g boter
  • 1 100g bloem
  • 1 50g amandelpoeder
  • 5 eieren
  • 1 halve koffielep sinaasappelschilletjes
  • 1 50g pijnboompitten
  • 1 in plakjes gesn rijpe peer
  • VOOR HET GLAZUUR
  • 100g pure chocolade
  • 25g griessuiker
  • 25g poedersuiker
  • 15g hagelslag
  • 1 3 eetl. warm water
  1. 1.Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2.Breek de eieren en scheid de dooiers.3.Smelt de bittere in stukjes gebroken chocolade au bain marie,zonder dat het water kookt.4.Voeg,zonder warmtebron,de gesmolten chocolade en de in stukjes gesneden boter bij elkaar en vervolgens de eierdooiers.Klop de ingredienten tot een gladde massa wordt verkregen.5.Voeg daar twee derde van de suiker,de bloem,de amandelpoeder,de pijnboompitten en de sinaasappelschilletjes aan toe.Goed mengen met een houten lepel.6.Meng de rest van de suiker met het eiwit en gebruik de elektrische mixer om het eiwit tot sneeuw te kloppen.Spatel voorzichtig het eiwit in het chocolademengsel.7.Smeer de bakvorm in met boter en bestuif hem met bloem.Doe het beslag in de vorm.8.Bak de taart 20-25 min. af in de voor verwarmde oven.HET GLAZUUR:smelt de chocolade in de microgolf of in au bain marie.Voeg er de hagelslag aan toe .Doe de poedersuiker en de griessuiker er in stukjes bij en als het nodig is ook warm water.(Laat er zeker op dat het water WARM is en niet lauw).
  3. TIP : Versier op het laatste nog met wat bloemsuiker of maak kleine draaitjes in het glazuur!
Sophie P.