Chocoladetaart met vulling van witte chocolade

327 40 Hoge moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Deeg:
  • 40 g Solo Patisserie
  • 6 eieren
  • 160 g patisseriebloem
  • 150 g fijne suiker of poedersuiker
  • 10 el (40 g) cacaopoeder
  • 1 tl (8 g) bakpoeder
  • 1 tl amandelextract
  • Vulling:
  • 250 g Solo Patisserie
  • 2 eieren
  • 2 el (30 g) poedersuiker
  • 200 g witte chocolade
  • Chocoladeglazuur:
  • 150 g donkere chocolade (min. 60 % cacao)
  • 125 g Solo Patisserie
  • Decoratie:
  • 150 g donkere chocolade (min. 60 % cacao)
  1. Klop de eieren en de suiker 15 minuten op (het volume moet verdrievoudigen). Zeef de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en cacaopoeder) in een kom. Voeg de droge ingrediënten lepel per lepel toe aan het eimengsel en blijf zachtjes roeren.
  2. Smelt de Solo Patisserie, laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel. Voeg ook het amandelextract toe. Meng alles goed.
  3. Vet een bakvorm met een diameter van 22 cm in met Solo Patisserie en bekleed die met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 45 minuten in de oven op 170-180 °C.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  5. Meng de Solo Patisserie met de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Voeg daarna de afgekoelde gesmolten chocolade toe.
  6. Wanneer de taart gebakken en afgekoeld is, snijd je die horizontaal in tweeën. Strijk de onderste helft in met de vulling en plaats de bovenste helft er weer op. Zet de taart 30 minuten in de koelkast.
  7. Smelt de chocolade samen met de Solo Patisserie au bain-marie en laat het mengsel daarna afkoelen. Gebruik een mes of spatel om het chocoladeglazuur op de taart te smeren.
Solo