Chocoladetaart met peren

17 50 3 5
Aantal personen:
  • 2 verse peren
  • 150 gr chocolade
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 el bruine rum
  • 75 gr hoeveboter op kamertemperatuur
  • 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 8 boudoirs verkruimeld of petit-beurres
  • 3 el amandelschilfers
  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis, snij in de lengte in plakjes.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen.
  4. Breek 1 volledig ei in een mengkom en voeg er 2 eierdooiers aan toe, bewaar het eiwit.
  5. Doe de suiker en de vanillesuiker bij het ei en de dooiers in de mengkom en klop tot het mengsel dik, wit en schuimig is en in volume verdrievoudigd. Doe er de rum bij en klop nog even op. Spatel de gesmolten chocolade en de malse boter door het mengsel en meng tot een homogeen beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het chocolademengsel.
  6. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm (liefst met losse bodem) van ongeveer 24 cm diameter. Prik de bodem in met een vork. Verdeel de koekkruimels over het deeg en giet daarover het chocoladebeslag. Schik de peren erop met de punt naar het midden.
  7. Bestrooi met amandelschilfers en bak de taart 35 minuten.
  8. Serveer lauw of koud.
Victor S.