Chocoladetaart met peren

1344 70 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 dl water
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 4 peren
  • bloemsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  1. Splits de eieren en klop de dooiers op met 100 g suiker tot een luchtige lichtgele massa. Roer er het cacaopoeder, het water en de Solo Vloeibaar onder.
  2. Klop de eiwitten met de resterende suiker tot stevig schuim. Spatel de bloem en het eiwit afwisselend in kleine porties onder het deeg.
  3. Pel en snij de peren in stukken en dan in waaiers.
  4. Giet het deeg in een bakvorm van 24 cm diameter en schik de peren op het deeg en druk ze er lichtjes onder.
  5. Schuif de taart in een op 200° voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
Solo