CHOCOLADETAART MET NOOTJES

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 250 GRAM MELKCHOCOLADE
  • 150 GRAM BOTER
  • 3 EIEREN
  • 3 EIERDOOIERS
  • 125 GRAM LICHTBRUINE SUIKER
  • 150 GRAM GEHAKTE NOTEN
  1. Hak 250 gram melkchocolade met nootjes in stukjes. Smelt de chocolade met 175 gram boter bain marie of in de microgolfoven. Klop 3 hele eieren en 3 eidooiers los met 125 GRAM lichtbruine suiker. Doe er 175 gram gehakte notenmengeling bij en roer er dan de gesmolten chocolade door.
  2. Giet het beslag in een beboterde bakvorm en zet de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze even afkoelen. haal ze voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster
  3. lekker met vanilleijs, frambozencoulis of wat crème anglaise
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht