Chocoladetaart met karamel

115 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Voor de taart:
  • 175 g Solo Patisserie
  • 175 g suiker
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 el cacao, gemengd met 2-3 el warm water, afgekoeld
  • 2 ronde taartvormen met een diameter van 20 cm
  • Voor het karamelglazuur:
  • 55 g Solo Patisserie
  • 2 -3 el melk
  • 200 g glazuursuiker / poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder
  1. Voor de taart:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de twee ronde taartvormen van 20 cm in en bekleed ze met bakpapier.
  3. Doe alle ingrediënten voor de taart in een mengkom en meng goed met een houten lepel tot je een glad geheel krijgt (2-3 minuten).
  4. Bak de taart gedurende 25-30 minuten op de middelste richel in de oven.
  5. Haal de taart uit de bakvorm en laat ze even afkoelen op een taartrooster.
  6. Voor het glazuur:
  7. Doe alle ingrediënten voor het glazuur samen in een kom en meng alles goed tot je een smeuïg geheel krijgt.
  8. Gebruik een deeltje van het glazuur om de twee taarten aan elkaar te kleven en smeer de rest uit over de taart.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht