chocoladetaart met glazuur

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram witte suiker
  • 250 gram boter
  • 6 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gram chocolade crumbels
  • 5 flinke eetlepels cacao
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 250 gram poedersuiker
  1. Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto's. Van zodra ik de taart opnieuw maak, neem ik zeker en vast een betere foto! En dan nu het recept:
  2. laat de boter smelten en mix met de vanillesuiker en de witte suiker
  3. klop één voor één 4 eieren erdoor
  4. voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng het met een houten spatel
  5. meng driegrondige soeplepels cacoa erdoor
  6. doe het mengsel in een ingevette springvorm en laat 45 minuten bakken op 170*Cwanneer klaar, snijd de taart doormiddenmaak slagroom door de room te mengen met 2 eetlepels suiker en plaats dit in de koelkast tot de taart is afgekoeldwanneer de taart is afgekoeld, smeer de slagroom op de onderste helft en plaats de 2 helften trug op elkaar. Nu maken we de glazuur:doe de poedersuiker samen met 2 eetlepels cacao in een pot en voeg 1 eiwit toe. Mix of meng dit tot het een dikke klonter is geworden
  7. voeg nu een tweede eiwit toe en meng grondig zodat het iets meer vloeibaar wordt.
  8. (als het niet gemakkelijk smeerbaar wordt, voeg dan wat water toe en meng het grondig)
  9. doe de glazuur op de bovenste helft en decoreer de taart naargelang jouw goesting.Eet smakelijk!!
  10. TIP: Een snufje zout geeft het nog een betere smaak!
Nelerror