Chocoladerol

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 120 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g bittere chocolade
  • 2,5 dl slagroom
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Klop de eierdooiers met suiker tot een schuimige massa.
  3. Laat de chocolade smelten.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Meng de chocolade onder de eierdooiers.
  6. Roer de bloem en de cacaopoeder erbij.
  7. Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag.
  8. Leg bakpapier op de bakplaat.
  9. Schep het beslag erop.
  10. Bak 10 - 15 min. in het midden van de oven.
  11. Bestrooi een ander vel bakpapier met poedersuiker.
  12. Leg de koek erop.
  13. Haal het bakpapier waarop de koek gebakken is voorzichtig weg.
  14. Leg een vochtige keukenhanddoek op de koek en laat hem zo volledig afkoelen.
  15. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  16. Haal de handdoek weg.
  17. Bestrijk de koek met de slagroom.
  18. Rol hem voorzichtig, maar zo stevig mogelijk op.
  19. Werk af met gezeefde poedersuiker.
mabo