Chocoladerol met vulling van room en krieken

6 30 5 5
Aantal personen:
  • 50 gr boter
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem
  • 110 gr suiker
  • 2 el warm water
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 kl vanille-essence
  • 200 ml room
  • 3 el kriekenconftuur
  • 250 gr ontpitte krieken
  • chocoladeschilfers
  • bloemsuiker
  • bakplaat van 20op30 cm
  1. Voor de chocoladerol:
  2. Meng de eieren, suiker en boter(zachte) onder elkaar.
  3. Voeg daarbij de bloem en het cacaopoeder aan toe en als laatste de vanille-essence en het warme water.
  4. Klop goed gedurende 1minuut.
  5. Vul de bakplaat met het beslag en zet dit gedurende 8minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  6. Als de cake gereed is, laat dan 1minuut afkoelen in het bakblik en stort het daarna op een met bloemsuiker bestrooid bakpapier.
  7. Rol het deeg op met het bakpapier binnenin en laat afkoelen onder een vochtige handdoek.
  8. Voor de vulling:
  9. Klop de room op en meng nadien de kriekenconfituur hieronder.
  10. Als de cake is afgekoeld, rol hem dan open en vul het met het mengsel en de ontpitte krieken.
  11. Rol hem nadien terug op en werk af met bloemsuiker en chocoladeschilfers.
  12. Je kan ook andere fruitsoorten gebruiken ipv krieken, neem dan telkens de confituur van de fruitsoort die je gekozen hebt.
Saar1987