Chocolademoussetaart

16 90 0 5
Aantal personen:
  • 50 g cacaopoeder
  • 6 eieren
  • 200 g suiker
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • een klein stukje boter
  • 4 eieren
  • 200 g pure chocolade
  • 500 ml room
  • 50 g suiker
  1. Oven voorverwarmen op 180°
  2. klop de 6 eieren met de 200g suiker op tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. (met mixer opkloppen)
  3. Meng de bloem en de cacaopoeder door het beslag.
  4. Bak de deeg op 180° en 25 minuten.
  5. Smelt de boter op een warm water badje.
  6. Doe de 4 eidooiers en suiker erbij en roer snel zodat de eieren niet gaan stollen.
  7. Klop de room stijf en meng het onder de chocolademengsel.
  8. Klop het eiwit stijf en meng het met de chocolademengsel.
  9. Laat de chocolademengsel 2 uur opstijven in de koelkast.
  10. Snij de taart doormidden en bestrijk met de chocolademousse.
  11. Bestrijk ook de bovenkant en de zijkant van de taart.
  12. Je kan eventueel de taart versieren met chocoladeschilfers en slagroom (250 ml room + 2 el bloemsuiker stijfkloppen).
Angelique1988