Chocolademoussetaart

69 90 4 5
Aantal personen:
  • 6 eieren
  • 175 gr Solo Solid
  • 175 gr Côte d’Or Culinaire chocolade fondant
  • 175 gr poedersuiker
  • 50 gr Melkchocolade voor de afwerking
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de fondant chocolade en de Solo au bain-marie op een zacht vuurtje (roer regelmatig)
  3. Splits het eigeel en het eiwit
  4. Voeg de helft van de poedersuiker bij de eierdooiers en klop tot een luchtige lichtgele/witte massa ontstaat
  5. Klop het eiwit schuimig en voeg de andere helft van de poedersuiker er aan toe. Klop verder tot het mengsel helemaal stijf is
  6. Giet het gesmolten boter-chocolade mengsel over de eierdooiers en roer goed door mekaar met een handgarde
  7. Spatel nu voorzichtig het opgeklopte eiwit erbij
  8. Leg bakpapier in de taartvorm (of vet goed in met Solo) zodat de taart niet aan de vorm blijft plakken.
  9. Giet 3/4de van het chocoladeschuimmengsel in de taartvorm en laat 40 minuten bakken in de oven
  10. Zet de rest van het mengsel ondertussen in de koelkast, zodat het opstijft tot chocolademousse
  11. Haal de chocoladetaart uit de oven en laat volledig afkoelen
  12. Haal hem daarna uit de taartvorm, draai hem om en spatel de afgekoelde chocolademousse op de taart
  13. Gebruik je rasp om de melkchocolade te raspen en gebruik dit als afwerking bovenop de mousse
  14. (Gebruik eventueel witte poedersuiker voor extra afwerking - logo Solo in dit geval)
Els Thielemans_2