chocolademousse

12 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 Eieren
  • 1/2 L Room (35 a 40% vet)
  • 4 a 5 eetlepels witte suiker
  • 250 gr Fondant chocolade
  • Melk
  1. Laat de chocolade smelten samen met een klein beetje melk in een waterbedje of op een zacht vuur.
  2. Klop de eidooiers op met de suiker tot deze wit is. Echt lang kloppen! De bedoeling is om de suiker te "smelten".
  3. Klop de room op.
  4. Klop de eiwitten op.
  5. Meng de gesmolten chocolade met het eidooiermengsel een voeg er direct een goeie schep slagroom bij.
  6. Spatel er nu het opgeklopte eiwit en de rest van de slagroom bij. (niet meer kloppen maar luchtig spatelen)Verdeel in individuele potjes of in 1 grote kom.
  7. Laat liefst 1 nacht opstijven in de koelkast. Zorg er wel voor dat de mousse afgedekt staat, want deze neemt anders geuren op in de koelkast.
  8. Eventueel garneren met gebrande amandelschijfjes.
PaUyttersprot