Chocolademousse met kersen

435 85 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 g pure chocolade
  • 250 ml room
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 500 g kersen
  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe.
  2. Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat.
  3. Laat afkoelen.
  4. Klop in een kom de rest van de room stijf met 3 eetlepels suiker. Spatel de gesmolten chocolade er geleidelijk door tot alles goed gemengd is.
  5. Laat de mousse in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
  6. Was de kersen en verwijder de pitten. Vermeng de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Laat dit minstens een halfuur staan.
  7. Schep met een ijsschepper op elk bordje drie bolletjes chocolademousse en schik de kersen in het midden.
Solo