Chocolademoppen

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 1 mok kandijsuiker
  • 1 mok zelfrijzende bloem
  • 1 mok gewone bloem
  • 160 ml arachideolie
  • 4 eetlepels cacaopoeder (Van Houtem)
  • 40 gr pure chocolade
  • 40 gr melk chocolade
  • 100 gr witte chocolade
  1. Suiker, ei en olie in een mengkom doen. Met een vork goed doorroeren.
  2. Cacao (4 eetlepels), bloem en zelfrijzende bloem erbij voegen.
  3. De witte en de melk-/ pure chocolade in stukjes snijden. (de witte chocolade in grotere stukjes)
  4. Het deeg tot een vaste massa kneden + chocoladestukjes toevoegen.
  5. Zorg ervoor dat je een bakplaat met daarop een vel bakpapier bij de hand hebt.
  6. Je kneedt het deeg verder en maakt er koekjes van. De gemaakte koekjes leg je op de bakplaat ongeveer vier cm van elkaar.
  7. Je stopt de koekjes ongeveer 10 à 11 minuten in een 10 minuten voorverwarmde oven op 180°C -190°C --> afhankelijk van de oven (warme lucht). Als de witte chocolade bruin begint te worden, ze er best al uithalen.
  8. De koekjes uit de over halen. (De koekjes kunnen soms nog wat mals zijn. Leg ze voorzichtig op een rooster (waar lucht onder kan) en laat ze harder worden)
  9. Vijf minuten laten afkoelen.
  10. Klaar! Smullen maar!
Evelien_1