chocoladekoekjestaart

37 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 dozen madeirakoekjes
  • 200 gram chocolade
  • 150 gram solo
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 3 stuks eieren
  • 1/4 liter slagroom
  1. De solo samen met de chocolade smelten au bain marie
  2. de eierdooiers kloppen met 2 zakjes vanillesuiker en onder de chocolade mengen
  3. het eiwit stijfkloppen en onder de chocolade voorzichtig mengen
  4. room kloppen met 2 zakjes vanillesuiker en apart houden
  5. schaal nemen en per laag 12 koekjes nemen
  6. de koekjes één voor één in de chocolade onderdompelen en op de schaal leggen, na de eerste laag een laagje room over de koekjes doen dan de 2° laag koekjes leggen maar deze moeten in de andere richting gelegd worden na deze laag weer een laagje slagroom. Dit herhalen tot je al de koekjes hebt opgebruikt dwz 5 lagen.
  7. Met de resterende room kan je op laag 5 nog iets spuiten.
  8. een 2 à 3 uur laten opstijven in de koelkast en dan smullen maar !!!
anny segers