Chocoladekoek

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 eieren
  • 3/4 pakje bloemsuiker
  • 375 GR Plantaboter
  • 1 Pak fondant chocolade cote d'or
  • 1 pak boudoir koekjes
  • 2 Pakken petit beurre koekjes
  1. 1 laat de chocolade smelten (bain-marie)
  2. 2 het eigeel van het eiwit scheiden
  3. 3 het eiwit stijf kloppen
  4. 4 voeg het eigeel , boter (niet gesmolten), en bloemsuiker samen en klop dit (niet te lang)
  5. 5 voeg de chocolade (gesmolten) bij 4 en meng dit
  6. 6 doe nu het eiwit bij 5 en meng dit met een houten lepel
  7. draai de bodem van de springvorm in met aluminiumfolie
  8. doe op de bodem een lepel chocomousse
  9. doe aan de onderkant van de boudoirkoekjes wat chocomousse en zet ze dan vervolgens tegen de rand
  10. maak de bodem gelijk en leg de eerste laag petit beurre koekjes
  11. Doe dan afwisselend een laag chocomousse, een laag koekjes, enz. tot boven de rand van de springvorm
NelekeP