chocoladegranité

1 30 0 5
Aantal personen:
  1. Granité van chocolade
  2. «
  3. » Type Dessert - sorbet - granité - chocolade - cacao
  4. Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
  5. Bereidingstijd bereiding 15 minuten - 5 uur diepvries
  6. Oorsprong Italië
  7. Ingredienten
  8. voor 4 personen:
  9. 4 kopjes water
  10. ½ kopje suiker
  11. 1 kop cacaopoeder
  12. Bereiding
  13. Verwarm het water op een zacht vuur, voeg er de suiker en cacao aan toe.
  14. Meng dit totdat het lichtjes begint te koken en je een homogeen mengsel hebt.
  15. laten afkoelen.
  16. Giet dit in een ondiepe schotel en bedek deze met plastiekfolie.
  17. Zet de schotel in de diepvries gedurende 1 uur.
  18. Haal de schotel uit de diepvries en ga met een vork door het mengsel (niet mengen noch opkloppen) zodat de ijskristallen die zich ondertussen gevormd hebt verbrokkelen.
  19. Zet de schotel terug in de diepvries en herhaal dit proces nog 6 maal om de 20 minuten.
  20. Serveer met een blaadje verse munt als versiering
watervliet