Chocoladefudge met marshmallows

6 20 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr pure chocolade
  • 15 gr roomboter
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 50 gr marshmellows
  • optie hazelnootjes in stukjes
  1. Fudge, een zachte Engelse toffee, is redelijk gecompliceerd om zelf te maken, maar niet met dit recept! Geen thermometer nodig, snel en simpel . Dit recept is voor 8 stukjes.Lekker bij de koffie of de thee of als snoeperijtje.
  2. Je kunt deze fudge ook bewaren in de diepvries totdat je het wil gebruiken. Je hoeft het dan niet te ontdooien, het kan zo uit de vriezer gegeten worden.
  3. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje.
  4. Voeg de roomboter toe, zet het vuur laag.
  5. Voeg de chocola in stukjes toe.
  6. Meng alles goed tot je één samenhangend geheel hebt.
  7. Als je noten gebruikt, hak deze dan eerst in stukjes door ze in een stevig plastic zakje stuk te slaan met een deegroller.
  8. Voeg de noten of de marshmallows toe. Roer door elkaar.
  9. Neem een kleine ovenschaal (ongeveer 5 bij 10 cm) of iets anders waar je de fudge op kunt gieten.
  10. Beleg de ovenschaal met bakpapier en schep de fudge erop. Je wil ongeveer een dikte van 1,5 cm.
  11. Laat de fudge afkoelen en zet in de koelkast.
  12. Bron Yummy in my Tummy
Love to Cook