chocoladeflensjes met mangoijs en witte chocoladesaus

3 15 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 6 stuks eieren
  • 10 gram vanillesuiker
  • 6 eetlepels cacao
  • 2 deciliter room
  • 150 gram witte chocolade
  • 4 bolletjes mangoijs
  • geraspte chocolade
  • muntblaadjes
  1. Klop de eieren los met de vanille suiker en cacao poeder en voeg de melk toe. Zeef de bloem bij de eieren en melk zo dat je geen klonters krijgt en meng alles goed.
  2. Laat de pan warm worden en voeg er een beetje olie aan toe. Schep er wat beslag in en laat alles goed rond gaan zodat je een mooie ronde pannenkoek bekomt. Als de randjes beginnen te kleuren draaien we de pannenkoek om en laat nog 1 minuutje verder bakken.
  3. Doe dit met de rest van het beslag en hou de pannenkoeken warm onder folie.
  4. Breng ondertussen de room aan de kook en laat de witte chocolade erin smelten voor de saus.
arne beckerson