Chocoladecake

0 60 1 5
Aantal personen:
  • 300 gr ongezouten boter
  • 250 gr suiker
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 6 eieren
  • 120 gr zwarte chocolade
  • 30 gr vanillesuiker
  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Bakvorm invetten en bebloemen.
  3. Smelt de chocolade.
  4. Smelt de boter in de chocolade.
  5. Eigeel en eiwit scheiden
  6. Klop het eigeel met de suiker tot je een lichtgele massa bekomt.
  7. Roer de chocolade door de suiker.
  8. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, hard roeren tegen klonters.
  9. Klop het eiwit en vanillesuiker tot schuim.
  10. Schep het opgeklopt eiwit onder het chocolademengsel.
  11. Bak gedurende 45 minuten op 180°.
  12. Laat 5 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
nhuylebroeck