Chocoladecake

62 60 3 5
Aantal personen:
  • 200 gram chocolade/fondant
  • 210 gram solo/of melkerijboter
  • 200 gram fijn kristalsuiker
  • 120 gram bloem
  • 6 verse eieren/scharreleieren
  1. • Breek de chocolade in stukjes (of neem chocolade pastillen).
  2. • Smelt de chocolade 'au bain-marie'
  3. • Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze voorzichtig met een houten spatel door de gesmolten chocolade. Maak hier een mooi glad mengsel van
  4. • Verwarm de oven voor op 200 ° C. Bij voorkeur op warme lucht.
  5. • Klop de 6 eieren en de 200 gr suiker stevig op met een klopper. Doe dit tot u een luchtig licht-geel mengsel hebt.
  6. . Meng hieronder voorzichtig de 120 gr bloem en daarna het chocolade-boter mengsel. Maak hiervan een glad en luchtig geheel. U kan dit ook met een keukenrobot goed mengen.
  7. • Beboter een bakvorm en vul hem met het mengsel.
  8. • Bak 45 minuten op 200 ° C.
  9. • Haal de cake uit de oven en laat hem 2 uur rusten.
Véroniquesken