Chocoladecake

69 45 3 5
Aantal personen:
  • 20 gr bloem
  • 55 gr solo
  • 1OO gr chocolade klompjes
  • 3 eieren
  • 50 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (liefst Madagascar)
  1. Strijkt de cakevorm in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de solo en de chocolade klompjes op een zacht vuurtje.
  3. Klop ondertussen de eierdooiers samen met de vanillesuiker op tot ze verdriedubbeld zijn in volume en spatel er voorzichtig de gezeefde bloem door.
  4. Roer de lauwe gesmolten chocolade door het eierdooier-bloemmengsel.
  5. Klop de eiwitten stijf en klopt er dan, lepel per lepel de suiker erdoor.Spatel de eiwitten
  6. voorzichtig door het chocolademengsel en giet het geheel in een cakevorm.
  7. Bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.Laat de cake afkoelen.
  8. Smelt het chocolade suikerglazuur in de micro of au bain-marie en giet het zachtjes over de cake.
Bie_1