Chocoladecake

38 60 4 5
Aantal personen:
  • 250 Gram Solo bakboter
  • 250 Gram fijne griessuiker
  • 200 Gram Zelfrijzend bakmeel
  • 175 Gram fondant chocolade
  • 5 stuks Eieren
  • 1 zakje Vanillesuiker
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. klassieke onder/bovenverwarming.
  2. Split de eigelen van de eiwitten.
  3. Smelt de chocolade in kleine stukjes in de microgolfoven of au bain marie.
  4. Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur of in de microgolfoven.
  5. Meng de eigelen samen met de griessuiker en de vanillesuiker tot een egaal geheel.
  6. Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw tot een egaal geheel.
  7. Voeg nu de gezeefde bloem toe en meng deze goed.
  8. Wanneer je een mooi egale massa hebt kan je al mixend de chocolade toevoegen.
  9. Klop de eiwitten stijf en meng deze rustig onder het beslag om een luchtige cake te bekomen.
  10. Smeer de cakevorm in met vloeibare of gesmolten boter en breng een laagje bloem hierover aan.
  11. Giet het cake beslag in de bakvorm en zet deze in de oven.
  12. Na 45 minuten met een priem in de cake prikken. Wanneer er geen deeg meer aankleeft is de cake klaar. Indien er nog deeg aankleeft, deze handeling om de 5 minuten herhalen tot er geen deeg meer aankleeft.
  13. Wanneer de cake klaar is kan je hem eventueel afwerken met een laagje gesmolten chocolade erover te smeren of bloemsuiker erover te strooien.
  14. Laat de cake daarna afkoelen op een rooster.
  15. Eet smakelijk !
manudc