Chocoladecake

2086 85 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 100 ml water
  • 200 g Solo in wikkel
  • 400 g poedersuiker
  • 190 g zelfrijzende bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 250 g donkere chocolade (fondant)
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 3 eieren (lichtjes geklopt)
  • 1 koffielepel(s) vanille-extract
  1. Verwarm een oven voor tot 160°.
  2. Bestrijk een springvorm voor cake van 24 cm diameter met Solo Vloeibaar en bestrooi met bloem.
  3. Meng water, Solo, chocolade en suiker in een steelpannetje.
  4. Roer op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Zeef de bloem en de cacao samen en roer zachtjes onder het chocolademengsel.
  5. Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract er luchtig onder.
  6. Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm. Bak een uur of tot een priem erin geprikt er droog uitkomt. Laat afkoelen alvorens te ontvormen.
  7. Werk af met chocoladekrullen, fruit, room of bloemsuiker.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht