Chocoladecake met banaan en noten

122 80 4 5
Aantal personen:
  • 1 banaan
  • 175 gram rietsuiker
  • 2 eetl. notenmix
  • 3 eieren
  • 175 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram fondantchocolade
  • 150 gram boter
  • 25 gram cacaopoeder
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Smelt de chocolade au bainmarie
  3. Vermeng de boter met de rietsuiker
  4. Meng er de eieren één voor één door.
  5. Voeg vervolgens de zelfrijzende bloem en de cacaopoeder toe. Meng alles goed.
  6. Prak de banaan fijn en meng het onder het mengsel.
  7. Voeg de gesmolten chocolade en de fijngehakte noten toe.
  8. Giet het cakemengsel in een ingeboterde cakevorm. Zet de cake 45 à 50 minuten in de oven.
  9. De cake is klaar wanneer u er met een mes insteekt en er geen deeg meer aan het mes hangt.
FleurVDB