Chocoladecake in zomertenue

47 100 4 5
Aantal personen:
  • variabele hoeveelheid rolfondant
  • 250 g boter
  • 250 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 90 g pure chocolade
  1. Roer de boter met de suiker tot een romige massa (of tot alle suikerdeeltjes volledig opgenomen zijn door de boter).
  2. Voeg een voor een de eieren toe en roer glad.
  3. Zeef de bloem boven het mengsel en meng alles goed door, tot een homogeen beslag.
  4. Voeg het cacaopoeder en de chocolade toe. De chocolade kan in kleine blokjes toegevoegd worden of geraspt worden.
  5. Vet een ronde bakvorm in en bestuif met bloem.
  6. Bak de cake ongeveer een 60-tal minuten op 180°C.
  7. Laat de cake nadien afkoelen in zijn vorm en na een 10-tal minuten haal je hem best uit de vorm om verder af te koelen op een rooster.
  8. Als de cake afgekoeld is kan je hem versieren met fondant.
SarahGiebens