Chocoladebrownies

152 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 135 g Solo
  • 140 g pure chocolade (in kleine stukjes gebroken)
  • 3 middelgrote eieren
  • 225 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 g gewone bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g cacaopoeder
  • 55 g fijngehakte walnoten
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C/gasstand 3.
  2. Doe de Solo en de chocolade in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een steelpan met heet water en laat rustig smelten.
  3. (Je kunt de Solo en de chocolade ook smelten in de microgolfoven, op een middelmatige kracht. Roer af en toe tot alles gesmolten is). Roer tot je een glad mengsel krijgt.
  4. Klop in een aparte kom de eieren met de suiker en de vanille tot het mengsel ietwat dikker wordt. Voeg dan het gesmolten chocolademengsel toe.
  5. Zeef de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout over de kom en roer onder het beslag. Voeg daarna de fijngehakte walnoten toe.
  6. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Bak gedurende 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen in de bakvorm en snijd de brownies daarna pas in stukken.
Solo