Chocoladebavarois taart

29 60 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram chocolade
  • 200 gram café noir koekjes
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 3 decilite6r melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 200 mililiter room
  • 2 eieren
  1. Stap 1: Verkruimel de koekjes en smelt intussen de boter. Als de boter is gesmolten voeg deze dan bij de koekjes.
  2. Stap 2: Breng het koekjesmengsel in een beboterde springvorm met diameter 24 centimeter. Zet dit tot gebruik in de koelkast.
  3. Stap 3: Week de gelatine.
  4. Stap 4: Snij/ breek de chocolade en smelt deze met de suiker en de melk.
  5. Stap 5: Scheidt de eieren. Klop de dooiers los met wat van het chocolademengsel.
  6. Stap 6: Voeg de losgeklopte dooiers bij het chocolademengsel.
  7. Stap 7: Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze ook bij het mengsel.
  8. Stap 8: Zet het mengsel in de diepvries voor een kwartier. Klop intussen de room en het eiwit op.
  9. Stap 9: Haal het mengsel uit de frigo. Meng eerst de slagroom erdoor en daarna het eiwit.
  10. Stap 10: Giet het in de bakvorm en laat het 3u opstijven in de diepvries. Haal het na 3u uit en versier zoals u wenst.
Elke Vanackere