Chocolade-truffeltaart

1 25 4 5
Aantal personen:
  • 150 gram boter
  • 1 pak bastognekoeken
  • 600 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 600 gram pure chocolade
  • 30 ml amandellikeur
  • cacaopoeder
  • 125 gram diepvries frambozen
  1. Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels. Bedek de bodem hiermee en strijk glad met een vochtige lepel. Zet de vorm circa 15 minuten in de koelkast.
  2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au-bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 watt. Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom.
  3. Giet het chocolademengsel op de koekbodem en laat 6-8 uur in de koelkast opstijven.
  4. Zeef de cacao boven de taart en garneer met frambozen.
Marloes2004