CHOCOLADE TIRAMISU.

17 25 4 5
Aantal personen:
  • 175 gram lange vingers
  • 250 ml sterke koffie
  • 50 ml koffie-likeur Tia Maria
  • 4 verse eieren, gesplitst
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 500 gram mascarpone verse roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade 72%
  • 50 gram witte chocolade
  1. Materialen
  2. vierkante schaal (20 x 20 cm)
  3. bakpapier
  4. keukenmachine
  5. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal
  6. . Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop tot een lichtgele crème.
  7. 3 Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork.
  8. 4 Klop de slagroom stijf met 25 g suiker.
  9. 5 Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.
  10. 6 Hang een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt 75 g chocolade in de kom en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  11. 7 Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers
  12. .8 Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal.
  13. 9 Schenk de rest van het mascarponemengsel in de schaal.
  14. 10 Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de rest van de pure en witte chocolade over de tiramisu en serveer.
  15. U kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  16. Tip
  17. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
kok Kimberley