Chocolade taart

9 45 4 5
Aantal personen:
  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 115 gram patisserie bloem
  • 40 gram maïzena
  • 25 gram cacao
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 130 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 30 gram honing
  • 125 gram pure chocolade
  • 25 gram boter
  • verschillende kleuren marsepein of suikerpasta
  • 200 ml slagroom
  • 20 gram poedersuiker
  • kleurstof
  1. Ingrediënten
  2. • Voor de cake
  3. 6 eieren
  4. 180 g suiker
  5. 115 g patisserie bloem van aveve
  6. 40 g maïzena
  7. 25 g cacao
  8. • Voor de vulling
  9. 500 ml slagroom
  10. 50 g poedersuiker
  11. 130 g pure chocolade
  12. • Voor de ganache
  13. 200 ml slagroom
  14. 50 g suiker
  15. 30 g honing
  16. 125g pure chocolade
  17. 25 g boter
  18. • Versiering
  19. Verschillende kleuren marsepein en / of suikerpasta
  20. 200 ml room
  21. 20 gr poedersuiker
  22. kleurstof
  23. Klop de eieren en de suiker tot een luchtige massa. Zeef de bloem, de cacao en de maïzena. Voeg deze voorzichtig bij de massa. Blijven spatelen tot de bloem er mooi is onder gemengd. Doe het mengsel in een beboterde springvorm en bak 25 minuten op een voorverwarmde oven van 180°. Test de gaarheid door een satéstokje in het midden van de cake te steken. Als dit er droog uitkomt is de cake klaar. Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen. Ondertussen maken we de vulling. Klop de slagroom samen met de poedersuiker half op en smelt ondertussen de chocolade in de microgolf oven of au bain-marie. Meng de halfopgeklopte slagroom met de gesmolten chocolade. Maak daarna de ganache voor over de cake. Pak een steel pan en doe er de slagroom, honing en suiker in. Zet dit op het vuur tot het kookt (voortdurend blijven roeren). Giet daarna de kokende massa over de chocolade en roer tot een homogeen mengel voeg er op het laatste een klontje boter aan toe en roer tot het gesmolten is. Als de cake is afgekoeld snij je heb twee. Voor de handigheid kan je de ring van de springvorm nemen en leg je er een helft van de cake in, doe er daarna de vulling in en leg dan de andere helft erop. Nu kan je de ring veilig weghalen zonder dat er overal vulling hangt. Giet daarna de ganache over de cake. Voor de versiering rol je een stuk blauwe marsepein uit tot als je dit kan gebruiken voor de rand. Voor de bovenkant van je cake rol je een cirkel witte marsepein uit. Daarna rol je twee lange stroken groene marsepein uit deze leg je over de witte marsepein. Als laatste rol je nog een kleine cirkel blauwe marsepein uit die je in het midden van de cake uit. Hierop komt de beer. Je begint met het hoofd te boetseren daarna het lijf, de benen, de armen en de oren uit grijze suikerpasta. Voor de neus gebruik je een stukje blauwe en witte suikerpasta. Het hart maak je uit rode suikerpasta. Voor de details gebruik je best een schrijft stift speciaal hier voor. Deze vind je bij aveve. Als allerlaatste klop je de slagroom op met de bloemsuiker en rode kleurstof. Deze doe je in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Hiermee spuit je roosjes in een cirkel aan de buitenkant en ook in het mini als versiering rond de kleine cirkel. En zo is de taart klaar
  24. Tip: kleuren kan je altijd wijzigen en je kan ook kiezen of je met marsepein, suikerpasta of de twee werkt
LisaL